Ny CD:
"Hjemlengsel /
Homecoming"
Les mer om platen

 

Last ned brosjyre her
(pdf)

 

 

Tore Ljøkjel ble 14.juli utnevnt som "Ambassadør for Molde"

 

OM TORE

Tore Ljøkjel (f. 1969) kommer fra Molde, men er nå bosatt i Krstiansand.

Hans første musikalske steg var med blokkfløyte på Molde musikkskole. Deretter ble det noen år med undervisning i klarinett og obo, før han fulgte drømmen og kjøpte seg en saxofon for konfirmasjonspengene.

Etter adjunktutdanning ved Kristiansand lærerhøgskole med grunnfag i musikk, jobbet han noen år som barneskolelærer og folkehøgskolelærer.

Høsten 2000 ga han ut debutalbumet “Uten ord”, og etter det har han etter hvert blitt musiker på heltid – med mange spilleoppdrag:
Fra toppdekket, utendørs, på Hurtigrutene, kirketårn-konserter, arrangementer for næringslivet, bryllup, begravelser, musikalske besøk på helseintitusjoner, konferanser, seminar og egne konserter er noe av det han deltar på.

Ljøkjel er selvlært på saxofon og har utviklet en særegen tone som har nådd inn til mange lyttere.
- Jeg er ikke så opptatt av å underholde, men å formidle ved å “synge” musikkens unike språk gjennom saxofonen, forteller fire-barnsfaren.

- Jeg håper at saxofonen kan hjelpe til å berøre de dype strengene som klinger med i sorg og glede, hverdag og fest – alt som er livet.


Alene eller sammen med Oscar Jansen, hans faste pianist, reiser han landet rundt og holder konserter http://www.oscarjansen.com/

Håpet er at de enkle tonene skal nå lyttere i alle aldre; fra et språkløst spedbarn til mennesker på dødsleiet.- Jeg ønsker at musikken kan være en hjelp til å finne kraft, stillhet og ro i en hektisk hverdag, men jeg verken kan eller vil være lytterens livstolker.

“...for dette tonespråket appellerer ikke primært til vårt intellekt, som stimuleres mye og og ofte. Det språket Tore Ljøkjel formidler er annerledes. Du lytter, og du tas inn en verden der du etterpå oppdager at du var omsluttet av nåde. “

Tor Øystein Vaaland
tidligere Generalsekretær i Rådet for psykisk helse,
NRK-medarbeider og forfatter

 

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 

For bestilling av spilleoppdrag:
Tore Ljøkjel, Tjønnemyra 20, 4640 Søgne. Tlf +47 975 60 254. torelj@me.com


FORSIDEN