Ny CD:
"Hjemlengsel /
Homecoming"
Les mer om platen

 

Last ned brosjyre her
(pdf)

 

 

Tore Ljøkjel ble 14.juli utnevnt som "Ambassadør for Molde"

 

Pressemelding/pressefoto Last ned

TILBAKEMELDINGER

- Risør kommune har engasjert Tore Ljøkjel i flere år til sin kulturnatt. Med sin saksofon har han fra toppen av kirkespiret sendt sine vakre toner ut over byen. Tonene har kalt folk inn til kirkekonsert, men i tillegg har det vakre spillet gitt folk en magisk opplevelse disse sene kveldstimene.
Etter tre år er det et publikumskrav at tonene til Tore skal lyde fra kirkespiret i Risør Kirke kulturnatten. Og ikke på grunn av gammel vane, men fordi hans fantastiske saksofonspill er av en kvalitet vi sårt trenger.
Jeg anbefaler hans spill på det varmeste.

Kultursjef Jorunn Bøe
Risør kommune

Tilbakemelding fra menighetsrådsformann i Avaldsnes:
" Tusen takk for fantastisk gripende og flott konsert! Det er sjelden vi får så mange og hjertelige positive tilbakemeldinger etter en konsert."

Uttalelse
Med sin saksofon berører Tore Ljøkjel strenger i oss der ord ofte ikke strekker til. Det er slik med musikk at vi der kan erfare et tidløst språk som gir oss opplevelser hevet over kulturforskjeller og helsetilstand. Min erfaring med Ljøkjels toner er at jeg tror de vil kunne bidra til at enkeltmennesker lettere åpner sine veier inn mot ens dype stemninger og vâre følelsesliv.

På denne bakgrunn tror jeg Ljøkjel med sitt særegne og inderlige tonespråk kan gi meningsbærende opplevelser i nær sagt enhver sammenheng der mennesker møtes, og at dette tonespråket kan skape rom der musikken alene kan betjene samværet.

Tor Øystein Vaaland

 

Et spennende samspill
Agder Energi er et konsern med flere datterselskaper og ca.900 medarbeidere. Konsernet er resultat av fusjon av flere energiverk på Sørlandet. Det har vært viktig for Agder Energi å ta på alvor de endringsprosessene fusjonen har ført med seg. Dette har vi bl.a. gjort med bevist satsing på lederutvikling og tilføring av endringskompetanse til den enkelte medarbeider.

I den andledning har vi fått til et spennende samspill med saksofinist Tore Ljøkjel.
Vår erfaring er at han, gjennom sin saksofon, har en spesiell evne til å formidle en stemning som åpner for refleksjon, stillhet og åpenhet.

Vi har brukt Tore Ljøkjel ved samlinger i vårt lederutviklingsprogram og ved større arrangement for ansatte. Han har gjennom dette gitt oss en annerledes inspirasjon til å ta fatt på de endringsprosessene vi står midt oppe i.

Samtidig har han gitt oss en god musikkopplevelse av høy kvalitet i en hektisk hverdag - noe som vi har satt stor pris på.

Arnstein Moy

Spesialrådgiver
Agder Energi AS

 

 

ANBEFALING
Når saksofonisten Tore Ljøkjel nå ønsker å være utøvende musiker på heltid, er det med glede jeg gir min anbefaling.

Tore Ljøkjel spiller på en måte som når inn til folk. Jeg tenker ikke på det underholdende, for det er noe med hans musikk som går dypere. Jeg tenker ikke på det avslappende som musikken også kan brukes til. Jeg tenker på noe så menneskelig som ro og fred. Musikken hans når inn til folk, og den gjør noe godt med dem.

Vi som arbeider med verbal kommunikasjon, kan bare med undring konstatere at  Tore Ljøkjel med sitt spill på få minutter er i stand til å skape det vi talere bruker femten minutter eller mer på ? og ofte uten synderlig virkning. Når musikerens tonespråk brukes på denne måten, ser det ut til å gå direkte til hjertet og følelsene hos tilhørerne.

I Tore Ljøkjels tilfelle har spillets virkning også noe med hans hjertespråk å gjøre. Han evner å formidle det som han selv har på hjertet for andre mennesker, og det er en sjelden gave. Responsen som han har fått på sin CD "Uten ord" og sitt spill ved ulike anledninger har ført til at han ved sitt spill ønsker å gjøre mer for mennesker i vår by. Han ønsker å spille til trøst og fred for dagens travle mennesker.

Hvis bedrifter, foreninger og organisasjoner ville prøve han på kurs eller samlinger for medarbeidere eller ansatte, tror jeg de ville erfare det samme.

Jan Gossner
Pastor i Kristiansand Frikirke

 
 
 

 

 

 

 

For bestilling av spilleoppdrag:
Tore Ljøkjel, Tjønnemyra 20, 4640 Søgne. Tlf +47 975 60 254. torelj@me.com


FORSIDEN