Ny CD:
"Hjemlengsel /
Homecoming"
Les mer om platen

 

Last ned brosjyre her
(pdf)

 

 

Tore Ljøkjel ble 14.juli utnevnt som "Ambassadør for Molde"

 

 

PUST AV HIMMEL
Lynor Studios 2005

Sax: Tore Ljøkjel
Piano: Oscar Jansen
Bass: Jon Børge Askeland
Vokal: Håkon Iversen
Trommer: Stig Værnes
Produsent: Håkon Iversen

Om platen

Innspillingen skjedde i 2005. Nå er lageret tomt, og CD-en trykkes i nytt opplag. Takk til dere som har brydd dere med å sende meg varme og motiverende tilbakemeldinger.

Dette er den tredje CD-en min. På de to første platene gjorde jeg gode erfaringer med å «seile i samme båt på ukjent hav». Samspillet hadde vært lyttende, levende og skapende. Nå satt jeg i studio igjen, men med nye folk rundt meg. Faktisk hadde vi aldri møtt hverandre før. Produsenten og bassisten var nettopp kommet med fly, og vi skulle ut på en ny reise.
Jeg hadde valgt ut melodier som jeg kunne klamre meg til, da livet var på det mest usikre. Én av melodiene laget jeg noen uker før innspillingen. Min fjerde sønn skulle døpes.

Av erfaring vet jeg at kroppen min kan ha mange støyende følelser (jeg strøk nesten i musikk grunnfag fordi støynivået var vel høyt), og jeg visste ikke om jeg mestret å skrive ned de riktige notene. Ikke desto mindre ville jeg lage en melodi til David.
På noen notelinjer markerte jeg hvor tonen skulle være. Verdien måtte jeg huske, for jeg klarte ikke å skrive riktig noteverdi.

Oscar, min faste pianist, tok imot melodien på telefonen. Han sa: «Klart denne melodien kan brukes”. Jeg kunne puste lettet ut og kjenne himmelen over mitt liv. Og jeg tillot meg å spille lille Davids sang, Pust av himmel, i dåpen.
I studio var jeg spent på om den kunne bli med på plata også. Oscar tryllet ned noter og besifring på pauserommet, opptaket gikk og resultatet hører dere her. Takk kjære musikere, produsent og tekniker, for alle tonene, idéene og melodiene dere ga i studio denne helga.

«Spill deg frisk, og hjelp samtidig andre,» sa legen da jeg i 2000 møtte veggen som lærer. Jeg verken kan eller vil bestemme hva musikken skal gjøre med deg som lytter, men jeg er glad for at jeg har funnet min plass i livets klasserom.

Nå håper jeg at du tar deg tid til å lytte til denne plata. Kanskje får du et pust av himmel over det du tenker mest på i ditt liv.


Tore LjøkjelFORSIDEN

For bestilling av spilleoppdrag:
Tore Ljøkjel, Tjønnemyra 20, 4640 Søgne. Tlf +47 975 60 254. torelj@me.com


FORSIDEN