Ny CD:
"Hjemlengsel /
Homecoming"

 

Last ned brosjyre her
(pdf)

 

 

Tore Ljøkjel ble 14.juli utnevnt som "Ambassadør for Molde"

 

 

HJEMLENGSEL/HOMECOMING
Lund Kirke 2012

Sax: Tore Ljøkjel
Piano: Oscar Jansen
Trommer: Tom Rudi Torjussen
Bass: Håkon Iversen
Vokal: Håkon Iversen

Produsent: Trond Tellefsen

Om platen

Saxofontonene har gitt mange innbyggere og turister i byer og bygder et pusterom og refleksjonsmulighet, ved å ha spilt fra over 50 kirketårn og fra øverste utedekk på alle båtene til Hurtigruten (mars - april - mai, 2011-2014).


Ordene i Coveret:
Med den vare musikaliteten som mannskapet mitt om bord på denne plata formidler, håper jeg at den store roen kan erfares.
Langt borte fra selvmedlidenhetens rundkjøring og bitterhetens grøft, fri fra støyen fra alle langs veien som tror de eier andres veivalg.

Velkommen om bord.

Tore Ljøkjel

PRESSEMELDING:

Ny CD fra Tore Ljøkjel, "Hjemlengsel". Kanskje du har hørt musikk fra Hurtigruten? Det de fleste ikke vet, er at det er levende toner som spilles; Tore Ljøkjel spiller saxofon fra hurtigruteskipenes høyeste utedekk.

- Mitt ønske er at "Hjemlengsel" kan være et tonefølge til livets reise, hvor hvertfall jeg lengter etter å være tilstede i mitt eget liv og kjenne roen.

Tonene hans er der i all slags vær, ved innseiling og avgang og hver gang skipet møter andre hurtigruteskip. Melodisk, utforskende eller ettertenksomt.

Denne noe spesielle spillejobben startet våren 2011. Prøveopplegget ga mersmak for begge parter, og de neste vårene er Tore Ljøkjel (42) med når Hurtigrutas skip gjør sin vante rute nord og sør langs Norskekysten. Saxofonisten kommer fra Molde, bosatt ved Kristiansand.

Musikken gjør inntrykk både på hurtigrutegjestene og innbyggerne i havnene de anløper. Mye av repertoaret er norsk, fra Ljøkjels egne melodier og improvisasjoner til folketoner, Grieg og andre norske komponister.

– Jeg prøver å finne melodier som harmonerer med Hurtigrutens rolige fart i den fantastiske naturen, og lyset som forandrer seg hele tiden. Målet med musikken min er ikke å få applaus eller å underholde, men å gi dem som hører på en time out, sier saksofonisten.

Etter at han for noen år siden ble utbrent i lærerjobben sin, sa legen hans ganske enkelt: «Spill deg selv frisk – og hjelp andre samtidig». –

Derfor håper jeg at tonene mine finner veier der ord møter veggen.

Hurtigrutespillingen startet egentlig som en litt sprø idé fra Ljøkjels side. Men Hurtigruten var villig til å ta sjansen.

– Og nå er jeg her og bærer mine høytalere opp og ned fra toppdekket på de forskjellige Hurtigrutene i 2,5 mnd hver vår. I første omgang t.o.m 2014. Jeg hilser så fint jeg kan på fjell og svaberg og mennesker. Dét er vel en bra vårtradisjon langs kysten, håper jeg.

Foruten å spille fra Hurtigrutene, har Ljøkjel til nå bært opp sine høytalere og spilt fra 55 kirketårn, og spiller også til andre årstider i livet: bryllup, begravelser, seminarer og egne konserter.

4-barns-faren Tore Ljøkjel har til nå utgitt 5 cd-er:

«Hjemlengsel / Homecoming» (2012).
For det meste norske melodier spilt fra Hurtigrutens øverste utedekk.
Saxofon, keyboard, bass, perkusjon, koring.

«Medvandrer / Companion» (2007).
Saksofonmeditasjoner fra Tatura kloster.

«Pust av himmel / Breath of heaven» (2005).
Studioinnspilling med saxofon, piano, bass, trommer.

«En håndfull håp / A handful of hope» (2002):
Studioinnspilling med saxofon, piano, bass, trommer.

«Uten ord / Without words»:
Innspilt i Lund kirke med saxofon, orgel, vokal, perkusjon, piano.

For mer info: www.tore-ljokjel.com, torelj@me.com, mob 975 60254

 

For bestilling av spilleoppdrag:
Tore Ljøkjel, Tjønnemyra 20, 4640 Søgne. Tlf +47 975 60 254. torelj@me.com


FORSIDEN