Ny CD:
"Hjemlengsel /
Homecoming"
Les mer om platen

 
 

 

 

 

 

 

 

KONSERTANMELDELSE
Romerikes blad, 23.08.09:


Saxofonen dempet stresset
Det skjedde noe pussig i Lillestrøm i går. Hele byen stoppet nærmest kollektivt opp og trakk pusten ved 13-tiden, og det var som om farger og konturer og lukter med ett ble klarere og sterkere.
Fra tårnet i Lillestrøm kirke strømmet de vakreste saksofontoner ut over folk og bygninger og lørdagslivet - og verden der ute stoppet forundret opp og lyttet.

Handleposer ble satt ned på bakken, folk satte seg ned på benker og ved fontenen utenfor kirken og du kunne nesten se at freden og skuldrene senket seg.
Oppe i kirketårnet sto saksofonist Tore Ljøkjel og spilte, helt avsondret fra verden - men verden stoppet opp og lyttet den drøye halvtimen "tårnfuglen" trillet ut ømme, søkende og vakre toner.

Ro, ettertanke og håp er mine noter, sier saksofonist Tore Ljøkjel sjøl. Moldenseren farter rundt i landet som heltidsmusiker, og det han ønsker med sine saksofontoner er å gi folk et friminutt fra livet, som han uttrykker det.
Det gjorde han i hvert fall fra kirketårnet i Lillestrøm kirke i går. Det var som sagt meget pussig å se virkningen i form av at tempoet senket seg rundt kirken og i gatene i nærheten.

Øyvind Mo Larsen
Romerikes blad

KONSERTANMELDELSE
Sarpsborg Arbeiderblad, 21.08.09.

Toner til trøst
Tore Ljøkjel vil gjerne gi publikum ro, ettertanke og håp.
Det greide han i går i Sarpsborg kirke.

Meditativt, meningsfylt og veldig musikalsk serverte han de rundt 60 tilhørerne en helt spesiell konsert i går.

Unik formidlingsevne
For spennende er det når man har vært på så mange konserter at de ikke lenger kan telles, at man plutselig får en opplevelse som ikke helt ligner på noen annen man har hatt.
Med sopransaksofonen som redskap, et strålende og ikke blant de vanligste instrumentene, og en unik formidlingsevne, spilte han kjente og ukjente sanger uten ord.
- De som har det tøft er mest velkommen hit, og dere som har overskudd bør være glad og takke for det, sa den Kristiansand-bosatte musikeren, som ønsket mest mulig stillhet under konserten.
Stor apllaus fikk likevel han og pianist Oscar Jansen, som var drivende god akkompagnatør på kirkens flygel og også synth, da de hadde framført en saftig versjon av "Hymn to Freedom".

Ikke bare underholdning
Ellers var det de rolige melodiene som fikk dominere. "Deg å få skoda", "Tears in Heaven" og ikke minst "Pust av himmel", egenkomponert, var blant høydepunktene.
Ljøkjel presiserte at han ikke spiller kun for å underholde, og at han ønsker å være til trøst og glede for dem som hører ham.
Det betyr ikke at den tekniske utførelsen sto tilbake for noe som helst. Her var det ikke spill for spillets skyld, men vi fikk høre toner som sukket, smilte og sang fram et budskap hver og en kunne tolke som man ville.
Ljøkjel og Jansen er på sin første egenarrangerte turné, hvor Sarpsborg var første stopp. Den som gikk glipp av konserten her, anbefales på det varmeste å ta turen til en av de andre Østfold-byene.

Anmeldt av
Marte-Kari Melkerud
Sarpsborg Arbeiderblad

Tore Ljøkjel, Hilltveit, 4724 Iveland. Tlf +47 975 60 254. torelj@me.com


HOME

 

.